Stine Malvik viser matveien til god helse

0
405
stine malvik mathelse blogg

Stine Malvik (25) tror på de små skritt i riktig retning matveien gir deg bedre helse. Hun når 600-1000 lesere daglig med bloggen mat-helse.no. Nå utvides leserkretsen med Helseinfonetts lesere.

 

Hva er det viktigste du ønsker å formidle med bloggen ?

Jeg ønsker å formidle enkle råd for bedre helse og matglede. Sette fokus på det jeg mener er viktig for å oppnå god helse, uten at det trenger å være for komplisert og med en god dose livskvalitet inkludert. Jeg ønsker å gjøre befolkningen sunnere gjennom små, enkle tiltak i hverdagen.

 

Hvorfor har du valgt nettopp dette temaet for din blogg ?

Jeg er utdannet klinisk ernæringsfysiolog, og startet å blogge under studiene da jeg lærte mye spennende som jeg hadde lyst til å dele med resten av landet. I tillegg fikk jeg underveis et brennende engasjement for kosthold og helse.
 

Hvem ønsker du primært å nå med bloggen din ?

Jeg ønsker å nå hele befolkningen, alt fra ungdom til barnefamilier og eldre. Det jeg poster er såpass variert at alle vil kunne finne noe som er relevant for seg.
 

Har du inntrykk av at du når den målgruppen du primært ønsker å nå ?

Gjennom tilbakemeldinger fra lesere, gjerne på mail, så ser jeg at det både er menn og kvinner i alle aldere som havner inne på bloggen min, og det er gøy å se. Jeg føler derfor at jeg når ut til de jeg ønsker å nå.
 

Hvor lenge har du hatt bloggen ?

Jeg har hatt bloggen siden vinteren 2010, altså i fem og et halvt år.
 

Hvor mange følgere eller lesere har du ?

Det varierer veldig avhengig av hvor ofte jeg poster nye innlegg, men ca 600-1000 lesere daglig.
 

Har du fått noen overraskende respons på bloggen ? I tilfelle hvilke ?

I all hovedsak får jeg bare positive tilbakemeldinger på bloggen og det jeg formidler. Det hender av og til at jeg skriver om et tema innen ernæring som det er mange meninger om, og da kan det komme kommentarer fra personer som er svært uenige, men det er helt greit. Jeg vil gjerne ha debatt, men alt jeg poster er i tråd med forskning og Helsedirektoratet sine anbefalinger, så de som er uenige kommer ofte fra litt mer alternative eller kontroversielle miljøer.
 

Har du satt deg mål for bloggen ?

Jeg har hatt bloggen veldig lenge, og den er fylt med massevis av viktig og nyttig ernæringsinformasjon. Jeg har kommet til et punkt hvor det er mer utfordrende å komme på nye ting å skrive om. Målet i dag er at det jeg poster skal være nyttig og relevant, samt gi folk et inntrykk av at kosthold ikke trenger å være komplisert eller fanatisk, men at man gjennom enkle grep kan få en sunnere livsstil eller gjøre en innsats for helsa. Jeg poster heller sjeldnere, men innlegg med god kvalitet, enn ofte og uinteressante innlegg.
 

I hvilken grad er økonomisk gevinst din drivkraft for bloggen ?

Den økonomiske gevinsten jeg har av å drive bloggen ser jeg bare på som en bonus, det er ikke all verden, men det er nok til å få litt igjen for innsatsen jeg legger ned i oppdatering av både innhold og design. Hoveddrivkraften i dag er at bloggen har blitt en stor kunnskapsbase for mye spennende ernæringsinformasjon, som jeg ønsker skal nå ut til så mange som mulig.
 

Har du et bestemt forbilde innen blogging ?

Jeg synes bloggen til Gunnar Tjomlid er svært god, den setter fokus på temaer som jeg er svært opptatt av selv, og alt som skrives er grundig dokumentert gjennom forskning. Den tar også oppgjør med en del alternative miljøer, og setter ord på ting som det ikke alltid er så greit å snakke høyt om, med mindre man ønsker å starte en stor diskusjon. Han gjør en viktig jobb, mener jeg.
 

Hvem anser du som landets beste blogger i dag ?

Jeg er ikke kjempeoppdatert på alle populære blogger der ute. Med bakgrunn i kvaliteten og innholdet på det Gunnar Tjomlid skriver om, vil jeg si at han er Norges beste blogger. Men samtidig er jeg mektig imponert over det Caroline Berg Eriksen har fått til gjennom bloggen sin, og hun er vel kanskje en av Norges mest dedikerte og proffe bloggere?

SHARE
Helseinfo er en nyhetskanal innen helse.