Sunn tarm gir frisk hjerne

0
1507
sunn tarm
sunn tarm

 

En rekke mennesker med helseproblemer som kroniske smerter, utmattelse, depresjon, mage- og tarmplager og autoimmune sykdommer opplever med Perlmutters veiledning og diett at symptomene svekkes eller forsvinner helt når tarmfloraen kommer i balanse.

– Vitenskapelig forskning har bidratt til å sannsynliggjøre at opptil 90 prosent av alle kjente menneskelige sykdommer kan føres tilbake til en dårlig tarm, sier Perlmutter.

Spesielt har Perlmutter sett nærmere på hjernerelaterte sykdommer, som er sterkt økende i vår tid, men der man har sett tilsvarende liten fremgang innen den medisinske forskningen. Fra autisme og ADHD, til migrene, depresjon, multippel sklerose (MS), Parkinsons og alzheimer. Mange leger formidler at det ikke finnes noen kur for disse sykdommene. Ny forskning, og Perlmutters egne pasienthistorier, forteller noe helt annet.

Sunn tarm – klart hode gir Perlmutter en grundig innføring i de viktige mikroorganismene og deres funksjon. Han omtaler de ulike risikofaktorene som kan føre til ubalanse i tarmen, skape betennelser i kroppen og medføre en rekke tilstander og sykdommer. Og ikke minst går han grundig inn i hva man kan gjøre, og hvilke matvarer man bør spise eller unngå, for å gjenopprette balansen i tarmfloraen. Boka inneholder også oppskrifter, slik at du kommer i gang med å lage den beste maten for de gode tarmbakteriene.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.