Sunne middagstips: 3 sunne matretter

0
750
sunne middagstips

Her er tre sunne middagstips som er rask og enkel å lage.

Sunne middagtips – Svinekjøtt og Wok-grønnsaker

sunne middagstips wok
sunne middagstips wok

 

Ingredienser

250 gram svinekjøtt til hver person. (Jeg anbefaler ytrefilet).
Brokkoli
Sukkererter
2 Gulerøtter
1 Paprika
Kvernet pepper
Purreløk
Ved steking bruk olje

 

Slik gjør du

1. Kutt svinekjøtt av ytrefilet i strimler.
2. Kutt alle grønnsaker i tynne skiver og ha det i en skål. Dryss litt kvernet salt over grønnsakene.
3. Svinekjøttet bør stekes på høy varme mens du wok’er. Viktig å ha høy varme med tanke på at svinekjøttet ikke blir kokt. Legg svinekjøttet til side i en ny skål.
4. Wok så grønnsakene i cirka 1 minutt. Det er viktig at grønnsakene ikke blir stekt for lenge. Hell så over purreløken på slutten av stekingen.
5. Tilsett svinekjøttet sammen med grønnsakene og wok i cirka 30 sekunder.

Serveres med ris.

 

Sunne middagtips – Grov pastasalat med kylling

sunne middagstips
sunne middagstips pasta kylling

 

Ingredienser

150.g fullkornpasta (skruer)
300.g kyllingbryst
100.g grønne erter
150.g cherrytomater
En paprika skåret i terninger
En agurk i terninger
4 ss pesto

Beregnes til to personer.

 

Slik gjør du

Kok pastaen i cirka 10 minutter. (Spørs litt hvilken type pastaskruer du bruker)
Sett den til avkjøling.
Stek så kyllingbrystet og skjær det i fine avlange strimeler.
Ha i pasta, grønnskaer og kyllingbrystet i stekepannen og ha i pesto. stekes på svak varme i to-tre minutter.

 

Sunne middagtips – Ovnsbakt laks med søtpotet og stekte grønnsaker

sunne middagstips
sunne middagstips laks søtpoteter

 

Ingredienser

3 laksefileeter
2 Søtpoteter
En halv squash
2 tomater
Mager kesam

Beregnes til to personer.

Slik gjør du

1. Kok søtpotetene. Søtpotetene er ferdig på cirka 20-25 minutter om du deler de opp i biter.
2. Når søtpotetene er kokt skjærer du de i strimle og legger den i en ildfast form sammen med laksefiletene. Hell over hvitløk, salt og pepper over søtpotetene og laksefileeten.
3. Stekes midt i ovnen i 14 minutter på 200 grader.
4. Når laksen godtgjør seg i ovnen steker du grønnsakene. Ha i olje og krydder for bedre smak.

Kan serveres med ris.

 

Se andre oppskrifter på sunn mat her

SHARE
Helseinfo er en nyhetskanal innen helse.