Sykler for å redde liv i Sierra Leone

0
187

sykkel2

I dag klokken 10.30 står 20 medisinstudenter klare på kaia i Tromsø – de skal  ta  pedalene fatt for Leger Uten Grensers arbeid med mor-barn-helse. – Jeg håper folk vil slenge en slant i bøssa når de ser oss, sier aksjonsleder Vilde Skylstad (Se bildet).

«På vei mot Oslo ønsker vi å sette fokus på at i Sierra Leone er dårligere odds for å overleve sin femårsdag, enn å overleve  russisk rulett. 1 av 5 dør før sin 5-årsdag.» sier Skylstad.

Årets aksjon samler inn penger til Leger Uten Grensers prosjekt for mødre og barn i Sierra Leone.
Årets aksjon samler inn penger til Leger Uten Grensers prosjekt for mødre og barn i Sierra Leone.

Det skal selvfølgelig lages liv og røre underveis. 30 tettsittende, heldekkende drakter er kjøpt inn for stunts på ferjer og gjennom tettsteder. Det blir daglige videoreportasjer på www.medhum.no/sykkeltur. Her finnes også dag-for-dag ruteoversikt.

All planleggingen av turen har skjedd på frivillig basis av medisinstudenter, ved siden av studiene. «Under de hardeste takene begynner man har jo å lure på hvorfor man gidder det her. Noen ganger skulle jeg ønske jeg ‘bare’ var student.» sier initiativtaker til turen, Christopher Storm Larsen før han fortsetter «Men når jeg står på start i Tromsø er det nok ingen sted i verden jeg heller vil være!».

Mange av deltakerne har måtte prioritere harde studier og jobb i forkant av turen. Treningsgrunnlaget til deltakerne er nok derfor varierende. «Min lengste tur så langt i år var på 3mil. Så 10mil om dagen skal jeg nok klare fint.» sier Tord Øverås som er overbevist om at viljen er det viktigste for å klare turen.

Turen er en del av Medisinstudentenes Humanitæraksjon (MedHum) som er Norges største studentdrevne humanitæraksjon. Årets aksjon samler inn penger til Leger Uten Grensers prosjekt for mødre og barn i Sierra Leone.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.