Tar ikke imot kostråd fra bloggere

0
601

Det viser en ny spørreundersøkelse gjennomført av Norstat. Derimot stoler vi på myndighetene.

 

-Internett er fullt av råd om mat og helse, men en stor del av påstandene mangler faglig forankring. Skal du ha råd du kan stole på, bør du lytte til Helsedirektoratet eller lignende fagmiljøer, sier Anne Marie Skjølsvik, klinisk ernæringsfysiolog i TINE.

 

kostråd

 

Kostråd med kompetanse

Og lytte til helsemyndighetene gjør vi, ifølge en ny Norstat-undersøkelsen som inngår i tallgrunnlaget til TINEs nye balanserapport. Undersøkelsen er gjort blant 1000 respondenter, og blant personer mellom 15-29 år sier 36 prosent at de først og fremst lytter til myndighetene, og for de eldre aldersgruppene varierer tallet mellom 44 og 50 prosent. Leger, helsepersonell og ernæringsfysiologer kommer på 2. plass med hensyn til hvem folk har tillit til når det gjelder ernæringsråd.

 

-For alle som er opptatt av at ernæringsråd bør være tuftet på kompetanse, er dette oppløftende tall. Spesielt gledelig er det at yngre mennesker viser stor grad av tillit til myndigheten. At bare en prosent av dem oppgir at de påvirkes av ernæringsrådene fra bloggere, tyder på en velutviklet kritisk sans, sier Skjølsvik.

 

kostråd ky

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.