Trygghetsstandard på sykehjem

0
193
sykehjem

SYKEHJEM: Helse- og omsorgsminister Bent Høie innledet i går på det første møtet i styringsgruppen for arbeidet med å utvikle et kvalitetsutviklingssystem for sykehjem (trygghetsstandard).

–Det er mange engasjerte og dyktige medarbeidere i de kommunale helse- og omsorgstjenestene, men de mangler et felles verktøy for å sikre god kvalitet og profesjonell praksis, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie.

– En trygghetsstandard kan bidra til at pasientsikkerheten ivaretas bedre for beboere på sykehjem, og gi trygghet til de pårørende, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Målet for arbeidet er et felles verktøy for å sikre god kvalitet og profesjonell praksis: Et kvalitetsutviklingssystem for sykehjem der formelle krav til tjenestene kombineres med lokal tilpasning og implementering. Arbeidet skal sees i sammenheng med øvrige tiltak for å sikre kompetanse og kvalitet i omsorgssektoren.

Styringsgruppen består av bruker- og pårørendeorganisasjoner, yrkesorganisasjonene og KS. Helsedirektoratet leder styringsgruppen. Gruppens arbeids skal ta utgangspunkt i fem områder: Ledelse, organisering, profesjonell praksis, innovasjon og pasientresultater.

 

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.