Tusen med i Medisinstart-studien

0
146
I underkant av fem måneder etter at startskuddet for Medisinstart-studien gikk er enda en milepæl nådd.
– Selv om inkluderingen har stoppet litt opp etter nyttår er vi godt fornøyd med å nå 1000 pasienter allerede i mars. Men skal vi klare målet om 1500 inkluderte før sommeren er det viktig at alle bidrar litt ekstra i månedene som kommer, sier Faksvåg.

Tyngre å rekruttere etter jul
Pasienten som ble inkludert på Vitusapotek Raumnes 4. mars var deres 11. totalt. Til å være et lite apotek, med relativt få pasienter i målgruppen, er studiefarmasøyt Audhild Krossøy greit fornøyd med antallet. Hun innrømmer imidlertid at det har dabbet noe av etter jul.
– Vi var flinke til å begynne med, men etter nyttår har det vært litt tyngre. Vi har imidlertid gitt oss selv et spark i baken, og håper det vil løsne litt fremover. At akkurat vi rekrutterer pasient nummer 1000 gir ekstra motivasjon, sier Audhild Krossøy.
Hun vil ikke sette for stort press på de ansatte på apoteket, men sier at målet er å inkludere minst like mange som de allerede har inkludert før sommeren. Klarer de det, er Krossøy godt fornøyd.

Vil høste erfaring fra deltagerne
19. mars arrangerer Apotekforeningen og Apokus et erfaringsseminar på Gardermoen. Der håper de en studiefarmasøyt fra hvert studieapotek deltar.
– Vi har lagt opp til gruppearbeid der målet er å høste av hverandres erfaringer. Vi håper også seminaret vil motivere til videre innsats, sier Faksvåg. Han vil også informere om videre planer for bransjen når det gjelder dokumentasjon av det vi gjør, samt en planlagt informasjonskampanje i 2016.

Disse har rekruttert flest:

– See more at: http://www.apotek.no/Default.aspx?ID=6918&PID=24093&M=NewsV2&Action=1&NewsId=1309#sthash.TQw8AqnR.dpuf

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.