Vaksine mot influensa for reisende

0
358

570236-7-1295610483490Folkehelseinstituttet har tatt inn til lager sesonginfluensavaksine til den sørlige halvkule. Vaksinen kan benyttes til reisende og andre som trenger influensavaksine nå i sommer og tidlig på høsten.

Influensavaksinen fra forrige sesong er holdbar ut juli, mens vaksinen for kommende sesong blir tilgjengelig i løpet av september/oktober. Personer som trenger influensavaksine i mellomtiden kan få influensavaksine til den sørlige halvkule (Influvac «Abbott»).

 

Vaksinen beskytter mot de virusstammene som Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler for influensasesongen 2014 på den sørlige halvkule. Dette er de samme stammene som influensa­vaksinen for nordlige halvkule sesongen 2013/2014 og 2014/2015 beskytter mot.

Influvac til den sørlige halvkule har ikke markedsføringstillatelse i Norge, og må bestilles på spesielt godkjenningsfritak. Den koster 89 kroner inkludert legemiddelavgift og merverdiavgift. Vaksinen kommer i vietnamesiske pakninger, men er ellers identisk med Influvac 2013/2014 til det norske markedet. Norsk pakningsvedlegg legges ved alle vietnamesiske pakninger.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.