Verdens beste moreller

0
201
Nå har sesongen for norske moreller startet opp, og den vil vare i flere uker framover.
Nå har sesongen for norske moreller startet opp, og den vil vare i flere uker framover.

De henger slett ikke så altfor høyt, ei heller er de sure, våre norske, kjøttfulle moreller. Og nå har sesongen startet opp, og den vil vare i flere uker framover. Norske moreller omtales som nærmest verdens beste. Og nå kan de nytes.

Det meldes om at avlingen blir bra med totalt anslått 488 tonn. De store pakkeriene i Lærdal, Hardanger Fjordfrukt, Utne og i Telemark er i full gang. Kvaliteten er svært bra.

Moreller er såkalte søtkirsebær. De kan være fra helt lyse røde til mørklilla i fargen, kjøttfulle, store og søte på smak.

Det latinske navnet er Prunus avium og de stammer fra fuglekirsebær som fortsatt vokser vilt i store deler av Europa.

Moreller brukes aller helst slik de er, uten noen form for videre tilberedning. Men det er lekkert å putte moreller opp i glass med sprudlende sommerdrikker, de gir et smakfullt syltetøy og søt, deilig saft, de kan fryses og brukes til både vin og likør. Moreller er videre deilige i bær- og fruktsalater og i kaker, men da må steinen fjernes.

 

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.