Vil bedre folkehelsa

0
270
folkehelsa

Øker fokus på folkehelsa

En bølge av trender og diskusjoner om å spise sunnere, gå ned i vekt før sommerferien eller bare tenke på hva du putter i munnen, skyller over den

Skandinaviske befolkningen. I kjølvannet av dette blir etterspørselen stor etter produkter som kan hjelpe den enkelte å nå sine mål.

Allerede i 2013 kunne SIBA se et økt fokus på helse og omsorg. Juicemaskinen ble årets julegave i Sverige og kort tid etter hadde SIBA en økning på nesten 400 prosent på Smoothie-maskiner og blendere.

Les også: Folkehelsa i store deler av byene

Anbefaler ny APP

Starten på det neste store prosjektet fant sted i begynnelsen av februar, da SIBA utvidet sitt sortiment med aktivitetsbånd og flere typer pulsmålere. Ved årsskiftet var utvalget smalt, men på nåværende tidspunkt finnes det en hel rekke forskjellige aktivitetsmålere.

Noen av dem måler aktiviteten av både skritt pr. dag samt aktivitet mens man sover. To bra eksempler er Garmin Vivofi t som også kan måle din puls ved hjelp av pulsbånd og Fitbit Flex hvor omsetningen har overgått all forventning hos SIBA.

– Fitbit Flex som har vunnet mange internasjonale priser*, måler hvor mange skritt du har gått, antall kalorier du har forbrent samtidig som den hjelper til å kartlegge brukerens søvnvaner. Du setter dine egne mål i appen til Fitbit og reslutatet oppdateres trådløst via Bluetooth Smart direkte til din smartphone.

En annen morsom funksjon er at du enkelt kan sammenligne dine aktiviteter med andre brukere og på den måten dele dine fremskritt, alternativt pushe hverandre til bedre resultat. Det er et utrolig produkt som kan forandre livet til mange, sier Peter Groom, Sales Director Fitbit Northern Europe.

SHARE
Helseinfo er en informasjonskanal. Vi formidler helsenyheter, helseblogg om kosthold og trening, pressemeldinger og annen helseinformasjon. Vi skriver om helse i Norge og formidler også helsesaker fra utlandet.